Som sygeplejerske er jeg uddannet til at hjælpe dig på mange forskellige områder og mange forskellige måder. Med en psykiatrisk efteruddannelse og en passion for det psykiatriske område er jeg den helt rette til at hjælpe dig som kæmper med psykiatriske symptomer - både før, under og efter endt udredning.
Psykiatriske symptomer er tegn eller adfærdsmæssige ændringer, som kan indikere en mental eller følelsesmæssig lidelse. En speciallæge i psykiatri - en psykiater - ser på mønsteret, hyppighed mm i disse symptomer og vil bruge disse til at stille en psykiatrisk diagnose.
Flere symptomer går igen i mange forskelige diagnoser, men kan hyppigt blive afhjulpet ved de samme praktiske værktøjer.
Flere diagnoser afhjælpes også igennem en livsstilsændring (kost & motion) og er hyppigt suppleret med medicin.
Som sygeplejerske må jeg ikke ordinerer medicin, men jeg er trænet i de praktiske værktøjer samt livsstilsændringer - hvilket altid vil være at foretrække at afprøve, før man påbegynder medicinering.
Desuden kan jeg hjælpe med kontrol af medicinering og være behjælpelig med opsporing og kontrol af bivirkninger.
Jeg kan bl.a. give praktiske værktøjer ved ADHD, ADD, autismespektrum forstyrrelser, depression, stress, angst, personlighedsforstyrrelser mm.
Jeg kan hjælpe ved symptomer som fx hyperaktivitet, uro, koncentrationsbesvær, selvmordstanker, selvskade, nedtrykthed, angstanfald, manglende følelsesregulering, glemsomhed, ensomhed, lavt selvværd mm.
Alt for mange danskere går rundt med et eller flere tegn på ovenstående, hvilket kan være med til at gøre hverdagen uholdbar, trist og efterlade en med manglende overskud, energi og lyst på livet. Det bliver svære at sove om aftenen og stå op om morgenen, tage på arbejde, være social og motivationen for både at spise sundt og motionere forsvinder ofte helt. Tankerne kører i ring, og man kan kun fokuserer på alt det negative. Det er her det kan blive en ond cirkel. Alle nævnte ting er yderst vigtige faktorer for ens mentale velvære. Både hvordan man tænker om sig selv, om man sover nok på de rigtige tidspunkter, ens arbejdsplads, sociale sammenhænge, hvad man spise og hvad man ikke spiser. Og det mest spændende af det, er at vi selv kan påvirke og have indflydelse på alle faktorerne.
Derfor vil jeg i sessions med dig også fokuserer på det hele dig - både din psykiske og fysiske sundhed. Jeg er af den overbevisning at hele vores krop hænger sammen - kæmper man fx med en depression, kan det sætte sig som fysiske symptomer i kroppen - og omvendt - kæmper vi med sygdom i kroppen, kan det gå ud over vores mentale velvære.
Det er dit liv og din beslutning om du vil arbejde med dig selv, men jeg vil yderst gerne guide, vejlede og coache dig igennem et forløb mod en hverdag med højere livskvalitet.
Kontakt mig idag, for en uforpligtende samtale om netop din unikke situation.
Desværre er der lang ventetid i den offentlige psykiatri. Både for at blive udredt og for at modtage behandling. Man starter som regel med at gå til egen læge med de udfordringer man har og her bliver man henvist videre til udredning i psykiatrien, hvor der kan være op til 18 måneders ventetid i nogle regioner. Den ventetid kan være altødelæggende for ens liv, ens hverdag kan gå fuldstændig i stå. Det kan ofte resultere i en sygemelding fra arbejde eller studie, sociale relationer kan gå i stykker pga manglende overskud fra den udsatte og manglende forståelse fra omgivelserne. Ens livskvalitet kan ryge helt i bund i denne ventetid.
Desuden viser forskning, at jo længere tid der går før man bliver behandlet for sin psykiske lidelse, jo længere tid går der før behandlingen virker, og man får en normal tilværelse igen.
I denne ventetid kan jeg hjælpe. Afhængig af symptomer og din situation, kan jeg tilbyde at støtte og vejlede og give praktiske værktøjer til at navigere dine psykiske symptomer, opretholde en normal hverdag og opretholde din livskvalitet.
Selv når det er børn eller unge der kæmpe med psykiske udfordringer som fx selvmordstanker, selvskade, manglende følelsesregulering eller lignede, så er der lang ventetid i det offentlige psykiatriske system, til trods for at det er alt afgørende for den unge, at få hjælp til at håndtere deres situation med det samme.
Det kan for barnet eller den unge resultere i skolevægring, ensomhed, følelse af utilstrækkelighed eller en følelse af at være forkert og anderledes. De kan blive vrede på sig selv fordi de ikke formår at passe ind, og skaber problemer for de voksne omkring sig. Og ligesom ved voksne, så er hurtig udredning og behandling afgørende for det videre forløb.
Ventetiden har ofte konsekvenser for hele familien, en forælder er nødt til at være hjemme hos barnet eller den unge, og kan derfor ikke varetage et almindeligt arbejde. Ofte er der andre søskende som føler sig glemt eller overset og forsøger at gøre sig usynlig for ikke at give forældrene flere problemer. Alt imens forældrene har svært ved blot at komme igennem en almindelig hverdag, hvor de føler sig utilstrækkelige overfor hele familien.
I disse situationer tilbyder jeg samtaler både med barnet eller den unge og med forældrene, både sammen og hver for sig. Jeg tilbyder også undervisende samtaler til søskende der er pårørende til en med psykiske udfordringer, hvor jeg kan hjælpe med at skabe en forståelse for deres søskende og give vejledning i, hvordan de skaber sig den plads i familien de bør have - de skal nemlig ikke være usynlige. De har også et behov for at blive lyttet til og for at blive taget alvorligt.
Du eller dit barn eller ung har fået en psykiatriske diagnose - og hvad så nu? Hvad betyder denne diagnose? Skal hele ens tilværelse og livsstil ændres nu? Hvordan opretholder man en normal hverdag? Hvordan snakker man om denne diagnose med familie og venner - snakker man overhovedet med familie og venner om den? Kommer den til at sætte begrænsninger? Er der noget man kan gøre for at mildne symptomer? Kan vores familie blive hel igen? Alle disse spørgsmål og mange flere er helt normalt at sidde tilbage med efter lægen har stillet diagnosen - og her vil jeg meget gerne hjælpe dig. Jeg kan hjælpe dig med at lære at forstå din diagnose og lære at navigere i symptomerne i de forskellige sammenhænge du befinder dig i.
Jeg kan ligeledes hjælpe dig i forhold til eventuel medicinering. Hvis lægen har udskrevet en bestemt slags medicin til dig, kan jeg hjælpe med at holde styr på den, holde øje med evt bivirkninger og forklarer dig nærmere om, hvordan medicinen virker, og hvad du kan forvente af den. Som sygeplejerske må jeg ikke udskrive medicin til dig, det skal du have din psykiater til at gøre.
Sorgen kan være altødelæggende – men det behøver den ikke være.
Når vi mister en vi holder af, skal vi efterfølgende, lære at være i hverdagen igen, sammen med savnet og sorgen, hvilket kan føles uoverskueligt, urimeligt, ubarmhjertigt og slet ikke som noget man har lyst til. Men vi skylder os selv ikke bare at sætte livet på pause.
Mange tror desværre stadigvæk på den forældede sorgteori, hvor man mener at der er 4-5 forskellige faser i sorgen, og når alle er gennemgået – og helst i den rigtige rækkefølge – ja så er man over sorgen. Sådan forholder det sig nu ikke i virkeligheden, og nyere sorgteori bekræfter dette. Man ved nu, at sorg er dynamisk og man svinger frem og tilbage imellem at være i sorgen og være i hverdagen. Nogle dage kan føles gode, andre kan føles som om de aldrig ender. I starten har man hyppigt flere dårlige dage end gode dage, og det er dét man bl.a. skal lære at navigerer og lære at forstå ens egen reaktion på dét at have mistet en man elsker.
Sorgen er ikke ens for alle, men rigtig mange faktorer går igen, og ofte kan det være en lettelse blot at høre at ”man ikke er den eneste der har det sådan” og at ”det er faktisk en helt normal reaktion”, samtidig med at man har brug for et håb om at en dag, er det ikke ligeså smertefuldt som nu.
Jeg kan hjælpe dig med at forstå din sorg, at overskue hverdagen igen, en dag ad gangen og samtidig give plads til savnet og sorgen. Jeg kan hjælpe dig med at navigerer dine reaktioner, og give dig praktiske værktøjer til hvordan du håndtere dagligdagen når sorgen kommer snigende.
Det danske Sundhedssystem kan være svært at finde rundt i, det kan fremstå som en jungle, og være besværligt at finde ud af hvem man skal henvende sig til og hvornår. Er det egen læge, er det hospitalet, lægevagten, psykiatrisk skadestue, kommunen, regionen eller hvor er det man kan få den hjælp, som vi siger vi har adgang til igennem de penge vi betaler i skat?
Man kan risikere at bliver smidt rundt imellem de forskellige instanser, hvis man ikke selv har en ide om, hvem man skal snakke med.
I denne situation vil jeg gerne forsøge at hjælpe dig med at navigere i systemet, og forklare dig hvem du skal kontakte først, næst og sidst.
Når du kontakter mig og fortæller lidt om din situation, så husk venligst at tilføje hvilken kommune du bor i – det spiller nemlig også en rolle i forhold til, hvad du kan blive tilbudt af hjælp fra kommunen.
Som sygeplejerske er jeg uddannet til at varetage mange forskellige problemstillinger. Skulle der være en situation der ikke er nævnt her, men du overvejer om jeg måske alligevel kan hjælpe dig - så kontakt mig. Jeg vil meget gerne høre fra dig, og undersøge om der er en måde jeg kan hjælpe dig på. Jeg arbejder meget samvittighedsfuldt, så skulle det ske at jeg ikke har kompetancerne til at hjælpe dig, så vil jeg altid sige fra, og lede dig i en anden retning.
Kontakt
Fortæl mig kort om din livssituation du gerne vil have min hjælp til, jeg vender tilbage indenfor 24 timer.